کد خبر: ۶۰۱۶۸۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۹
والاس اینک میراث‌دار تنش‌های اخیر دولت «ترزا می» با جمهوری اسلامی ایران است

"والاس"، روزنه‌ای برای حل مناقشه ایران و بریتانیا| وزیر جدید دفاع انگلیس، حامی توسعه روابط با تهران

«رابرت بن روبان والاس» وزیر جدید دفاع دولت بوریس جانسون که گروه پارلمانی دوستی انگلیس و ایران را بنیان گذاشته، به توسعه روابط دو کشور علاقه‌مند است.
آفتاب‌‌نیوز :

والاس چهارشنبه شب گذشته در کابینه جدید دولت «بوریس جانسون» از معاونت امنیتی وزارت کشور به سمت وزارت دفاع انگلیس انتخاب شد.

این سیاستمدار ۴۹ ساله، ۳۰ سال پیش، پس از پایان دوره متوسطه وارد آکادمی ارتش انگلیس شد و چند سالی را در آنجا خدمت کرد. سپس در سال ۱۹۹۹ میلادی نماینده مجلس محلی اسکاتلند شد اما چهار سال بعد برای این که وارد مجلس عوام (پارلمان اصلی انگلیس) شود از این سمت استعفا کرد.

وی در سال ۲۰۰۵ موفق شد تا در انتخابات سراسری انگلیس به عنوان نماینده منطقه لنکشر انتخاب شود. او یک سال بعد (۲۰۰۶) گروه پارلمانی دوستی انگلیس و ایران را تأسیس کرد و تا سال ۲۰۱۴ در این گروه فعالیت داشت.

در واقع پس از آن بود که افرادی چون جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس، جرمی کوربین رهبر حزب کارگر و نورمن لامونت رئیس اتاق بازرگانی انگلیس و ایران به این گروه پارلمانی پیوستند.

والاس مخالف تحریم‌ها علیه ایران است و پیش از امضای برجام رایزنی‌های گسترده‌ای را با مقامات انگلیس صورت داد تا مذاکرات هسته‌ای به سرانجام برسد. او همچنین دورانی که سفارتخانه‌های دو کشور بسته بود، اعتقاد داشت که بازگشایی آن نباید به توافق هسته‌ای با ایران گره بخورد.

این سیاستمدار انگلیسی ژانویه سال ۲۰۱۴ (دی ۱۳۹۲) همراه هیأتی به ریاست جک استراو، جرمی کوربین و 'نورمن لامونت' برای دیدار با نمایندگان مجلس ایران و ارتقای روابط میان دو کشور به تهران سفر کرد.

یک سال بعد، او در گفت وگو با ایرنا اظهار کرده بود: زمانی بود که من به تنهایی با دولت انگلیس بر سر این که موضع آنان در قبال ایران اشتباه است، در چالش بودم اما امروز ما در موقعیتی هستیم که لندن به طور قطع و یقین خواهان حل مناقشه هسته‌ای و توسعه روابط دو کشور است.

او گفته بود: رهبر عالی ایران، رئیس جمهوری روحانی را مأمور حل مناقشه هسته‌ای کرده و غرب هم متوجه شده که باید رو به جلو حرکت کند.

والاس در این مصاحبه از اشتیاق خود درباره بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور سخن گفت و افزود: من حتی به نخست وزیر گفته‌ام؛ حاضرم سفیر انگلیس در ایران شوم چون به نظرم [ایران] کشور زیبایی است.

شش ماه پس از این مصاحبه بود که سفارتخانه‌های ایران و انگلیس در پایتخت‌های دو کشور راه اندازی شد. در آن زمان «محمدحسن حبیب‌الله زاده» و نیکلاس هاپتون به عنوان کاردار سفارتخانه‌های ایران و انگلیس معرفی شدند.

والاس اینک میراث‌دار تنش‌های اخیر دولت «ترزا می» با جمهوری اسلامی ایران است که به تعبیر حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن، برخی نیروهای سیاسی در داخل انگلیس تلاش می‌کنند، تنش‌های کنونی را افزایش دهند.

دولت «ترزا می» ۱۳ تیرماه امسال یک فروند نفتکش حامل محموله نفت ایران (گریس یک) را در آبراه بین المللی جبل الطارق در یک اقدامی مغایر با اصول حقوقی ناظر بر روابط بین الملل اما در راستای جلب رضایت دولت ترامپ توقیف کرده و خدمه این نفتکش همچنان در بازداشت بسر می‌برند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز جمعه گذشته اعلام کرد؛ کشتی انگلیس به نام «استِنا ایمپرو - stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

در پی این تحولات، دولت «ترزا می» تصمیم گرفت تا تردد کشتی‌های انگلیس را به طور موقت از تنگه هرمز ممنوع کند. همچنین جرمی هانت وزیر امور خارجه سابق انگلیس سه روز پیش از طرح ایجاد ائتلاف دریایی اروپا در منطقه خلیج فارس خبر داد که مأموریت حفاظت از کشتی‌های تجاری در این منطقه را برعهده خواهد گرفت.

با این حال، یک سخنگوی دولت جدید انگلیس گفت که ممنوعیت تردد کشتی‌هایی که با پرچم این کشور در تنگه هرمز تردد می‌کنند، با اسکورت آن ها برداشته می شود.

وی افزود: وزارت حمل و نقل انگلیس توصیه خود را تغییر داده و تأیید کرده که نیروی دریایی موظف شده است تا کشتی‌هایی را که با پرچم این کشور در تنگه هرمز تردد می‌کنند به صورت گروهی یا جداگانه، به شرطی که از قبل اطلاع رسانی شود، اسکورت کند.

به نظر می‌رسد این گام در راستای کاهش تنش‌ها با ایران توسط دولت جدید انگلیس برداشته شده اما بایستی منتظر ماند و دید که بوریس جانسون که قبلاً در کسوت وزارت امور خارجه طرفدار برجام بود، در کنار افرادی چون والاس چه گام‌هایی را برای کاهش بیشتر تنش‌ها با ایران بر خواهد داشت.

ناگفته نماند که نام ایران همچنان در فهرست کشورهای مورد علاقه وزیر دفاع انگلیس در تارنمای پارلمان قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
0
0
اول کشتی جبل الطارق آزاد شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
0
1
روباه پیر هم به نعل میزنه هم به میخ....
فشار در کنار لبخند ژوکوند....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین